Målning av husen under år 2016 – 2017

Våra hus är gamla och vackra och behöver kontinuerlig skötsel för att inte bli gamla och risiga. Det är viktigt att husens yttre skick håller en hög gemensam nivå då de uppfattas som en enhet. Detta är förstås av allas vårt intresse både ekonomiskt och för trivseln. För närvarande finns behov av tvättning och målning.

rodfargspensel

 

Styrelsen har beslutat att boende i respektive hus ska ombesörja så att följande uppfylls;

  • Samtliga hus ska senast den siste september år 2016 ha tvättade balkonger och verandor samt knutbrädor, vindskivor, foder runt fönster/dörrar och häng-/stuprännor. Alltså allt vitt.  Vid behov (flagnad färg) ska samma partier skrapas och målas och detta ska då ske senast den siste september år 2017.
  • Samtliga hus ska senast den siste september 2017 vara borstade och målade med ny rödfärg. Detta gäller hela långsidorna och minst upp till balkongen på kortsidorna.

När målning skett (under 2016 och/eller under 2017) så meddelar den boende Tomas 15 A  så att rödmålning av övre delar kan ske med lift.

Klicka här för att ta del av tips om hur du målar med falu rödfärg…

Färg och penslar kommer beroende på tillgång finnas i redskapsboden under sommaren men tas in under hösten för att de inte ska frysa under vintern. Det kommer då finnas en lapp som anger i vilket hus färgen kan efterfrågas. Om färgen är slut så finns det angett på hemsidan vilken färg som ska köpas på Växjö Färg och Tapetaffär är:
Vit – Demidekk Ultimate Täckfärg, 0502-Y 1001, Eggvit.
Röd – Original Falu Rödfärg.